фото: pexels.comМисията е историческа. Откритията се очакват с голям интерес.Китайската космическа

...
фото: pexels.comМисията е историческа. Откритията се очакват с голям интерес.Китайската космическа
Коментари Харесай

Лунни камъни пътуват към Земята

фото: pexels.com

Мисията е историческа. Откритията се чакат с огромен интерес.

Китайската галактическа капсула, която носи на Земята първите лунни камъни от повече от четири десетилетия, стартира през днешния ден тридневното си завръщане, съобщи Асошиейтед прес.

Космическият уред " Чанъе-5 ", който от към седмица се движеше в лунна орбита, включи и четирите си мотора за близо 22 минути, с цел да премине от лунна в земна орбита, заяви китайската национална галактическа работа в пост в обществените медии.

" Чанъе-5 " се прилуни по-рано този месец, покрай регион, където се допуска, че в предишното е имало вулканична активност. Апаратът събра към 2 кг проби от лунна почва. Очаква се капсулата да се приземи в Северен Китай в самостоятелния регион Вътрешна Монголия, откакто се разкачи от останалата част от възвръщаемия галактически уред и отвори парашути.

Лунният материал ще е първият, донесен на Земята, след този на руския уред " Луна 24 " през 1976 година Пробите са били взети след продупчване на лунната кора и с непосредствено загребване от повърхността. Те може да са милиарди години по-млади от тези, донесени при предходни руски и американски задачи. Пробите евентуално ще дадат визия за историята в развиването на Луната и на други небесни тела в Слънчевата система.

Китай сътвори лаборатории за проучване на пробите и се чака да показа някои от тях с други страни, както беше направено със стотиците килограми, донесени от Съединени американски щати и някогашния Съветски съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР